24

تالیفات

13451

منبر ها

10

دوره های آموزشی

استاد محمد‏باقر حیدری کاشانی، در سال 1354، در بیت علم و عرفان و حکمت، در راوند کاشان، دیده به جهان گشود و طلیعه‌ی اخلاق و معارف اسلامی را از سیره‌ی علمی و عملی پدر بزرگوارش، حضرت آیت الله شیخ علی حیدری کاشانی که از شاگردان برگزیده‌ی میرزا مهدی آشتیانی (در حکمت و عرفان) و آیت الله العظمی بروجردی (در فقه و اصول) و حضرت امام خمینی (در فقه و اصول و اخلاق) بود، بیاموخت.

استاد حیدری کاشانی، در سال 1371 با رتبه‌ی برتر ریاضی- فیزیک به دانشگاه علم و صنعت تهران، در رشته‌ی مهندسی صنایع، راه یافت و سال بعد در رشته‌ی کارشناسی ارشد مدیریت و معارف اسلامی، در دانشگاه امام صادقتهران، پذیرش و به ادامه تحصیل پرداخت.

در همان سال در پی تحولی عرفانی، از هر دو دانشگاه انصراف داد و در عطش معارف و اخلاق و عرفان ناب اسلامی به سوی حوزه‌ی علمیه‌ی قم شتافت و با همت و جدیّت و سرعتی بالا هم‌زمان با اتمام دوره‌ی سطح، موفق به اتمام دوره‌ی «کارشناسی معارف اسلامی و روان‌شناسی» از مؤسسه‌ی عالی امام خمینی قم گردید.

هم‌زمان با طی دوره‌ی خارج فقه و اصول، دوره‌ی «کارشناسی ارشد عرفان اسلامی» را در مؤسسه‌ی عالی امام خمینی به پایان رساند و آن‌گاه دوره‌ی تخصصی تربیت مدرس مهدویت (دکترای مهدویت) را در مؤسسه آینده‌ روشن با موفقیت پشت سر نهاد و به عضویت هیأت علمی گروه مهدویت و روان شناسی مؤسسه‌ی آینده روشن درآمد.

جناب استاد حیدری کاشانی، در سال 1384ش، کانون مهدویت طلیعه‌ی ظهور را با هدف گسترش معارف مهدوی در سطح ایران و جهان بنیان نهاد و به‌طور تخصصی به تحقیق و پژوهش و تألیف و آموزش در حوزه‌ی معارف مهدوی و پرورش پژوهش‌گر، نویسنده و خطیب مهدوی پرداخت.

از افتخارات تعلیمی- تربیتی و پژوهشی- تبلیغی استاد حیدری کاشانی، پنج شاخصه‌ی اصلی را می‌توان برشمرد:

1.بهره‌مندی از محضر علمی و اخلاقی حضرات آیات عظام: بهجت، فاضل لنکرانی، مشکینی ، مکارم شیرازی، جوادی آملی، مظاهری و حضرات آیات: مصباح یزدی، علی‌ پناه اشتهاردی، سید محمد مهدی میرباقری، محمد باقر تحریری و اساتید برجسته‌ای چون حجج اسلام: سید رضا علم‏الهدی ، سید اسدالله یزدان‌پناه و سید مسعود پور‏سید‏آقایی.

2. بنیان‌گذاری کانون مهدویت طلیعه‌ی ظهور و تمرکز روی مطالعات راهبردی و کاربردی میان رشته‏ای در حوزه‌ی تعلیم و تربیت مهدوی، مدیریت مهدوی، اقتصاد مهدوی، مهندسی شخصیت قرآنی مهدی‌یاوران و ... .

3. پژوهش و نگارش کتاب‌های کاربردی مهدویت همچون سلوک مهدوی‌، خانواده و تربیت مهدوی، بازار و فرهنگ انتظار‌، برکت‌یابی شغلی‌، آینه در آینه جلال در جمال .

4. منبرهای الهام‏بخش مهدوی در مراکز مهم ایران و جهان همچون حرم مطهر علوی (نجف اشرف) و حرم مطهر حسینی و ابالفضلی (کربلای معلّا)‌، حرم مطهر رضوی (مشهد الرضا)،‌ حرم مطهر حضرت معصومه و مسجد مقدس جمکران (قم)، حرم مطهر حضرت شاهچراغ (شیراز)، مرکز اسلامی هامبورگ (آلمان) .

5. کارشناسی مهدویت در رسانۀ ملی در برنامه‏های «سمت خدا» ، «عطر انتظار» ، «باران» و کارشناسی مهدویت در رادیو معارف در برنامه‏ی «تا جمعه‌ی ظهور».